maandag 22 augustus 2011

UT Introductie App review

Als een schaap over de dam is dan volgen er meer. Dus toen we afgelopen week de AEGEE Kick-in app uitbrachten stond het in de sterren geschreven dat er meerdere zouden volgen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden voor de student tijdens de kick-in.

Officiële Kick-In app (link)
De applicatie biedt een duidelijk overzicht van alle verschillende verenigingen die de Universiteit rijk is. Verder bevat de applicatie als enige ook het programma van elke studie tijdens de faculteit-introductie. Om dit of de rest van het programma te zien kost helaas wel 4 klikken om een niet overzichtelijke lijst van activiteiten voorgeschoteld te krijgen. De applicatie steekt technisch slecht in elkaar wat gebruik erg traag maakt. Bij het opstarten laadt hij meteen alle pagina's die in de applicatie staan inclusief de programma's van alle andere studies die de 0e jaars niet doet.

Taste Kick-In (link)
Het voordeel van de applicatie tegenover de concurrentie is dat het hier om een native Android applicatie gaat. Hierdoor gaat het laden van en navigeren door de applicatie erg soepel. Helaas is hiermee al het positieve over de applicatie ook wel gezegd. De inhoud van de applicatie is zeer matig en slecht uitgewerkt. Het bevat een korte uitleg over Taste, hun huizen (met niet werkende kaart) en een mager overzicht van de activiteiten van Taste tijdens de introductie. Op de informatie over Taste na biedt het geen meerwaarde voor de aankomende 0e jaars. De layout is volledig rood en komt daardoor erg schreeuwerig over en is slecht bruikbaar. Iets wat dan wel weer bij het imago van Taste past.

#AEGEE (link)
#AEGEE is een stuk uitgebreider dan de hiervoor besproken applicaties. Wat als eerste opvalt is de duidelijke focus om het digitale Kick-In programmaboekje te zijn voor de aankomende student. Bij het openen van de applicatie is in 1 oogopslag zien welke activiteiten er bezig zijn en welke er straks zijn. Inclusief de locaties van de verschillende activiteiten mocht de gebruiker nog niet wegwijs zijn in Enschede. Verder staan er veel tips om beginnende studenten op weg te helpen. Zo staan er tips hoe je het draadloze internet in kan stellen of hoe je makkelijk eten kan bestellen. De applicatie bevat ook erg veel informatie over AEGEE-Enschede en al haar facetten. Conclusie Als je maximaal wilt genieten van de introductie dan zit er op dit moment als 0e jaars geen andere keuze op dan te kiezen voor #AEGEE als digitale assistent tijdens de Kick-In.

5 opmerkingen:

 1. Ook als Alphaan moet ik het hier wel mee eens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang het geen iPhone app betreft, boeit het geen zak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @kpr: Zie m.aegee-enschede.nl voor instructies voor het gebruik van de app met een iPhone :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Te veel moeite, ik kijk wel gewoon op foursquare waar mijn vrienden zijn ingecheckt en ga daar bier drinken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @kpr jij moet toch naar 10+ jaar ook wel geobserveerd hebben dat er eigenlijk helemaal nix veranderd aan de Introductie (laten we het ook gewoon normaal zo blijven noemen). Je hebt uberhaupt geen smart phone nodig om het bier te vinden tijdens de Intro. Ik niet iig!

  BeantwoordenVerwijderen