dinsdag 20 oktober 2009

Leef! en de Euronews

Drie maal Leef! Met Paulus en Deef.

Drie maal grensverleggend, lat verhogend en fantastisch.

Drie maal ook geprobeerd de ervaring over te dragen via de Euronews aan de mensen die niet mee zijn gegaan. Een overzicht van onze pogingen:

Leef! 2 in de Euronews (door Deef)
POTVERDORUS! WAT WAS HET MOOI!
De redactie vroeg mij om even een stukje van 200 woorden te schrijven over de zeiltrip in Kroatië. Onmogelijk! Ik ben ondertussen op veel reizen geweest in mijn AEGEE carrière maar dit is de onbetwiste nummer 1! Hoe kan ik jullie in Godesnaam in slechts 200 woorden uitleggen waarom deze reis van 10 dagen, waarvan 6 zeilend doorgebracht op een boot in de Adriatische Zee zo ontzettend gaaf en intens was dat dit verzoek van de Euronews mij zelfs pijn in het hart doet?!

Na 3 dagen “Leef! Met Paulus en Deef” Mei 2008 naar het CD huis in Brussel en 5 dagen “Leef! Intermezzo” in november van dat zelfde jaar was het nu tijd voor Leef! 2, Ultimate Edition. En ultiem was het! Maar nog veel belangrijker: de naam van het event is eer aangedaan! We hebben geleefd! Jemig wat hebben we geleefd!

Leven doe je niet op je studentenkamertje in die kut uithoek van Nederland. Nee, leven doe je zelfs niet in Asterion! Leven is vrij zijn. Leven is genieten! Leven is als je op het dek van een Jeannau Sun Fast 43, “Opportunity”, met 10 knopen snel, de wind door je haren, met een hoek van 45 graden met de azuur blauwe zee ligt te genieten van de rode hemel en ondergaande zon terwijl je een goed gesprek hebt met iemand die je 2 dagen eerder niet eens kende! Leven is 24 uur per dag feesten samen met 8 van je beste vrienden en 13 nieuw bevriende buitenlanders, een koud biertje in je hand en gek doen zonder grenzen in een land vol prachtige natuur en een cultuur waar je ’s avonds op een terrasje tussen de middeleeuwse steegjes van Zadar met tranen in je ogen kunt genieten van live gitaarmuziek!

Paulus, Klif, Pascal, Evan, Remy, Wouter, Fabian en Jeroen bedankt! Deze reis was fantastisch! Aan alle andere lezers: Wat doe je nog hier? Met of zonder de unieke kansen van het AEGEE netwerk, je leeft maar 1 keer! Nog niet overtuigd? De anekdotes zijn te vinden op AEGEE-Drienerlo.nl*


Leef! Intermezzo in de Euronews



Leef! in de Euronews


*: Dit stukje is er uitgehaald door de redactie van de Euronews; zitten blijkbaar nog wat conservatieve anti-Drienerlo feuten in met een kleine piemel of mensen zonder ruggengraat die, ondanks de claims dat ze een onafhankelijk orgaan zijn, dansen naar de pijpen van het bestuur van -Enschede. Jammer.

2 opmerkingen:

  1. Hey Deef, mooi verhaal hoor! Maar wel wat emo ... als ik zo tussen de regels doorlees, staat er eigenlijk om de drie woorden 'Antonella', 'Antonella', 'Antonella' :d

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, the one that got away, hè..

    BeantwoordenVerwijderen