zaterdag 31 oktober 2009

Constitutieborrel -Utrecht d.d. 20-10-2009

Afgelopen dinsdag was het tijd voor de constitutieborrel van -Utrecht. Hier mocht AEGEE-Drienerlo natuurlijk niet ontbreken en zo dacht -Utrecht er ook over; zodoende viel er netjes een uitnodiging op de mat. Helaas kon Meijer deze dag niet dus Tubbing ging mee als vervanger.

Maar ja, wat geef je dan aan kado? Hier hoefde we niet lang over na te denken, we hadden tenslotte nog sinds kamp de doodskist van KAΔMOΣ in de schuur liggen inclusief nog wat troep van kamp. Nog snel even bij hofleverancier het Goed een Nederlandse vlag ingekopt (we gingen voor een Dorus maar helaas!) en op richting Utrecht.


(boven) Settelaer en Tubbing bevestigen de doodskist aan de auto

De constitutieborrel was in de Maskeradezaal van het academiegebouw. Een rare zaal voor een constitutieborrel maar onze doodskist kwam hier wel erg goed tot zijn recht. Bij de deur stonden twee gasten van -Utrecht in een trui en polo; zij waren de bewaking tegen het "brassen" (hierover later meer helaas). Aan de linkerkant was een provisorische bar gebouwd met de beschikking over 4 kratten Hertog Jan en een aantal kratten AH Huismerk bier. Verder was het merendeel van de mensen casual gekleed. Juist. Constitutieborrels zijn toch minder dan in Enschede.


(boven) ons kado voor -Utrecht, klaar om aangeboden te worden

Bij constitutieborrels in Utrecht is het de traditie dat de voorzitter net zolang een speech terug houdt dan dat hij heeft ontvangen. Voor de voorzitter Isaac van -Utrecht geen probleem, deze jongen heeft hetere vuren doorstaan. Daarnaast was hij tijdens ons recipiëren ook uiterst scherp. We waren natuurlijk gekleed als immer: Driener-jasje, Driener-gilet, Driener-das, Driener-penning en een gekleurde broek. Helaas had Tubbing dit niet geheel begrepen wat dan ook meteen door Isaac werd opgemerkt:

Isaac tegen Tubbing: Waarom heb jij een zwarte pantalon? Jij bent zeker eerstejaars Drienerlo


(boven) het nieuwe bestuur van -Utrecht

En dan nu het jammere gedeelte van de constitutieborrel: het zogeheten "brassen". Want ze noemen het brassen, en diep van binnen is het idee ook hetzelfde: spullen ontvreemden van andere verenigingen. Maar dan jammerlijk uitgevoerd. -Utrecht ging er al van uit dat er "gebrast" ging worden dus alle ramen waren dicht geplakt, er stonden twee gasten aan de deur en het gastenboek zat volledig vast gesnoerd met touw en plakband.

Toen opeens tijdens de borrel was er veel geschreeuw en gingen er mensen aan de pedelstaf trekken en het gastenboek losscheuren. De deuren werden dicht gegooid, het licht ging uit (?) en op beide objecten sprongen een stuk of 6/7 -Utrecht mensen. Dan denk je: de brassituatie is kansloos, laten we stoppen.

Raar maar waar gaat dit dan nog een tijdje door waarna de oer-mens bij iedereen weer tot rust komt en er weer verder gegaan wordt met bier drinken en de stukjes gastenboek weer netjes aan elkaar worden geplakt.    Juist.

Daarnaast nog een eervolle vermelding voor -Enschede, die waren er tenslotte ook. Ze waren met maar liefst twee mensen komen opdagen en smeekten ons of ze op de terug met ons mee mochten rijden. Zijn ze stiekem toch afhankelijker van ons dan ze eigenlijk willen toegeven.


(boven) Senatus Secundus AEGEE-Drienerlo met Tubbing als vervanger voor Meijer

4 opmerkingen:

 1. Die braspartij heb ik volgens mij gemist. Waarschijnlijk doordat Balberts en ik lucht kregen van andere constitutieborrels elders in het gebouw, waar uiteraard ook even gerecipieerd en geklemd diende te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar was je wel bij, toen gooide Alberts nog een hele schaal met broodjes over zo'n menigte heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmz, dan ben ik het vergeten... Heb ik toen ook nog iets raars gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende keer toch avondeten voor een constitutieborrel, zeker als hij om 19.15 begint.

  BeantwoordenVerwijderen