zondag 18 oktober 2009

1945 keer huilen met -Europe

Het was een paar dagen geleden weer zover: de wekelijkse huilbui op een van de -Europe lists. Deze keer ging het over het 1945 themafeest die volgende week op de Agora in Kiev wordt gehouden:
Imagine, you are either pilot, who has his day-off or beautiful pin-up model, girl, whose posters are pinned up in the plane’s cabins. Times are not that easy, and sometimes to avoid stress pilots and soldiers need to take some alcohol: don’t forget your national drink. Present your country and we will do best to present ours. Tonight best music, best performances, best pin-up models and lounge zone.
De thema's waren 2 weken geleden al aangekondigd maar een paar dagen geleden besloot ene Duitser genaamd Samuel een keer zijn e-mail te checken, las het thema, moest huilen en ging het met ons delen met als gevolg dat iedereen ging huilen.
I am from Germany. Should I get dresser up like a German pilot? Maybe I should also use the official greeting slogan, snap my boots together everytime I meet somebody and yell "Heil Hitler!" or "Sieg Heil!" (Of course only if it is one of my allies, otherwise I guess I should shoot the person.)

(boven) Samuel, enkele seconden na het lezen van zijn e-mail

De dingen die Samuel schrijft zouden inderdaad een perfecte klederdracht zijn voor het themafeest maar helaas, sarcasme is in het spel. De beste meneer wil de in Duitsland heersende taboes op de 40er jaren opleggen aan iedereen. Moeten wij na 50 jaar nu alweer de Duitse ideeën overnemen? Is onderdeel van AEGEE niet ook het doorbreken van taboes en dingen bespreekbaar maken?

In Nederland weten wij gelukkig wel hoe we om moeten gaan met dit soort dingen. Of het nou een 11 september feest of een helmenfeest is: het kan. En zo hoort het ook. Ik stel dan ook voor dat we tijdens de Agora in Kiev een actieve rol gaan innemen om taboes bespreekbaar te maken binnen -Europe.

Aangezien wij als AEGEE-Drienerlo ook verantwoordelijk zijn voor het besturen van AEGEE-Nederland willen we bij deze dan ook een officieel statement van AEGEE-Nederland uitvaardigen:

Officieel AEGEE-Nederland statement:
AEGEE-Nederland vindt de omschrijving van het 1945 themafeest niet aanstootgevend maar juist een mooi initiatief om bestaande taboes te doorbreken; iets wat wij immer willen stimuleren. Wij willen daarom ook iedereen oproepen om vooral wel in militaire uniformen naar het feest te gaan. Of als de Bear Jew uit Inglourious Basterds natuurlijk, want die is gaaf.


4 opmerkingen:

 1. Het doorbreken van taboes is op zich wel goed. Maar hoe die beschrijving voor de aanpassing enkele dagen geleden op de site stond... niet heel handig als je fondsen wil blijven trekken en je in een organisatie zit met meerdere nationaliteiten.
  Sommige mensen vinden het denk ik namelijk ook niet leuk om te gaan als een lijk of communist (oostfront waar de 2e wereldoorlog niet echt zo 'relaxed' was als bijvoorbeeld in NL)

  Alleen jammer dat er weer zo'n huilert over begint op de list (het is ook altijd weer hetzelfde bij AEGEE-L). Maar de initiele beschrijving had door de organisatie duidelijk beter gekund. (trouwens er wordt ook duidelijk weer *te veel* gehuild door de mensen die wel het feestje door willen laten gaan, het zal wel een AEGEE-L ziekte zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het erge is dat niet eens een echte duitser is ... wel weer een NSB-er dan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maarre ff OT: Ik denk dat het goed is om een paar Duitsers van hun 'Schuldcomplex' af te helpen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sowieso moet er nog eens een Inglourious Basterds feest (oid.) in Asterion komen dat ik eindelijk eens als Sgt. Donny "The Bear Jew" Donowitz kan gaan!

  BeantwoordenVerwijderen